Návody a inšpirácie

Maľujeme s deťmi

Prečítate za 4 minúty

Odštartujte tvorivosť jedným ťahom štetca. Maľovanie ponúka priestor bez hraníc, kde sa môžu naplno realizovať práve tí najmenší. Hodnotný čas na sebarozvoj je tá najlepšia investícia, ktorú im môžete dať.

Maľovanie prináša ďaleko viac ako len zábavu. Jeho otvorená povaha pomáha rozvíjať detskú tvorivosť naplno. Neexistuje správny alebo nesprávny výsledok, ktorý má dieťa dosiahnuť. Maľovaním dostáva úplnú slobodu v myslení aj v realizácii svojich nápadov. Môže skúmať rôzne techniky a vytvárať jedinečné umelecké diela. Aké benefity a možnosti ponúka?

Maľovanie prstami

pridaná hodnota: dáva priestor experimentovať, učí vzájomnej spolupráci v kolektíve

Prstové farby sú skvelý spôsob, ako môže dieťa experimentovať s odtieňmi a textúrami. Pred samotným maľovaním na pracovnú plochu umiestnite papier alebo staré noviny, aby ste predišli jej zafarbeniu. V opačnom prípade sa váš stolík môže veľmi rýchlo premeniť na nové umelecké dielo. Na trhu existujú prstové farby, ktoré sa dajú vyprať z oblečenia a takisto ich viete ľahko umyť z detských rúk. Výnimkou sú prstové farby na textil, tie sa prirodzene vyprať nedajú.

ID28154
25.99 €
ID27361
7.99 €
ID28152
Prstové farby Mucki 6 x 150ml
Máme už len 1 kúsok!
17.99 €

Maľovanie prstami sa dá praktizovať aj vo väčších skupinkách ako spoločný projekt. Na jeden výkres môže súčasne maľovať viacero detí. Každé z nich má priestor na vlastnú kreativitu, zdieľanie svojich myšlienok a predstáv, učí sa spolupráci v kolektíve. Pri tomto type farieb zároveň zisťuje, ako ich miešať a vytvárať nové odtiene.

Náš tip: Malí umelci môžu maľovať nielen na papier, či výkres, ale aj na samotné prsty, a tak vytvárať postavičky, obľúbené zvieratká alebo si zahrať divadielko.

Maľovanie na textil

pridaná hodnota: zdokonaľuje motorické zručnosti, zlepšuje koordináciu oka a ruky

Maľovanie na textil je o zaujímavom výsledku, ale aj dobrom pocite, ktorý sa dá nosiť - či už na tričku, alebo plátenej taške. Pri tejto aktivite sa dieťa zoznamuje nielen s farbou, ale aj so samotným materiálom, na ktorý maľuje. Učí sa, ako daná textília na farbu reaguje. Pri práci so štetcom/fixou zase zdokonaľuje svoje motorické zručnosti - trénuje správny úchop a techniku maľby.

ID28163
21.99 €
ID27176
Štetce 6 ks
Máme 5 kusov
1.69 €

Maľovanie na porcelán

pridaná hodnota: podporuje koncentráciu (na detaily)

Tento typ maľovania približuje deťom tradičné umenie a remeslá. Zároveň im dáva priestor priniesť do tvorby niečo nové. Pri maľovaní na porcelán sa dieťa viac sústredí viac na vytváranie detailov - čím trénuje svoju koncentráciu. Keď hrnček po skončení práce uschne, deti ho môžu hrdo používať na dennej báze ako výtvor svojej práce.

ID28159
7.99 €
ID28165
13.89 €

Prebuďte v sebe tvorivosť

Noezon inšpiruje

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024