Návody a inšpirácie

Pletenie a háčkovanie

Textílie hodné dôvery - certifikát OEKO-TEX

Životný štandard a nároky ľudí sú čoraz viac vyššie. Do popredia sa taktiež dostáva zdravý životný štýl, preferujú sa štítky s nálepkou EKO, BIO, Fairtrade a iné. To značí, že si zakladáme na tom čo jeme, čo si dáme na seba, ale aj aký to má dopad na životné prostredie. Ďalšou skratkou, pomocou ktorej sa rozhodujeme pri kúpe by malo byť aj označenie certifikátom OEKO-TEX. Ale čo to vlastne je? Aký to má pozitívny vplyv na nás, na naše zdravie a prírodu?

Čítaj viac

Ako si vybrať pletacie ihlice a háčiky?

Jedným z dôležitých faktorov pri začatí štrikovania či háčkovania je výber potrebných pletacích ihlíc alebo háčikov. Vyberáme si ich v závislosti od priadze, zvažujeme aj techniku pletenia, a v neposlednom rade materiál, z ktorého sú vyrobené. Ich samotné spracovanie a výber ovplyvňuje komfort pri práci, a samozrejme aj výsledný produkt. Každá pletacia ihlica a háčik má svoje špecifiká. Ako sa v nich orientovať?

Čítaj viac

Veľkonočné dekorácie z vlny

Ozdoby na Veľkú noc si nemusíte kupovať každý rok. Popustite uzdu fantázii a vytvorte si originálne pletené dekorácie. Budete potrebovať trochu zručnosti, kvapku trpezlivosti, materiál a dobrý nápad. Neviete, čo by to mohlo byť? Poďme sa inšpirovať navzájom.

Čítaj viac

Chcete byť trendy? Začnite štrikovať

Pletenie a háčkovanie už nie je len záležitosťou starých mám. Toto remeslo naberá na popularite aj u mladších ročníkov, a to z viacerých dôvodov. Otvára nové možnosti kreativity, oddychu a vo finále prináša jedinečný produkt, ktorý vlastníte iba vy.

Čítaj viac

Priadza - jej pôvod a vlastnosti

Vlastnosti pletacej priadze sa odlišujú v závislosti od pôvodu vlákna z ktorého je priadza vytvorená. Vlákna z ktorých sa v súčasnosti vyrábajú priadze na pletenie rozdeľujeme podľa pôvodu použitého materiálu. Môže ísť o prírodné, syntetické alebo kombinované vlákna.

Čítaj viac
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024