Návody a inšpirácie

Háčkované šaty na plavky

Prečítate za 3 minúty

Odštartujte blížiace sa leto s novou handmade výzvou. Háčkované šaty na plavky čakajú na svoju príležitosť. S týmto vzdušným kúskom zabodujete na pláži aj pri bazéne. Hor sa chytať bronz!

Na háčkované šaty potrebujeme:

  • priadzu YarnArt jeans (5 ks)
  • označovače (dôležité hlavne pre začiatočníkov)
  • nožnice
  • háčik (4 mm)

Rozmery týchto háčkovaných šiat sedia na veľkosť XS.

Návod na háčkované šaty

1. Začíname retiazkou, v ktorej urobíme 64 očiek. (RO)

2. Do 6. očka reťaze od konca (resp. 58. v poradí) urobíme DS a pokračujeme 1 RO.

3. Preskočíme jedno očko a urobíme ďalší DS.

4. Do konca celého radu opakujeme a ukončíme to troma RO a tento roh si môžeme označiť.

5. Prácu si otočíme a pokračujeme druhým radom s DS.

6. Takto pokračujeme, až kým nedosiahneme požadovanú dĺžku háčkovaného prehozu. Ja som urobila 50 radov. Pre ozvláštnenie som každý 6. rad urobila z dlhších - trojitých stĺpikov.

7. Na ukončenie predného dielu urobíme 2 rady DS bez vynechavánia RO.

8. Prácu si otočíme na bok a v 37. rade (približne vo výške otvoru pazuchy) urobíme 2 RO a pokračujeme s DS smerom nadol. Dohromady sme urobili 67 DS po spodný okraj.

9. V rohu práce urobíme 2 DS, 1 RO a zase 2 DS. Roh si označíme zeleným označovačom.

10. Pokračujeme s DS. Postup je rovnaký aj pri druhom rohu. Snažíme sa ukončiť rad v rovnakej výške ako sme ho začali, aby boli otvory na ruky symetrické. Prácu si otočíme a takýmto spôsobom urobíme ďalšie 3 rady.

11. Takto identicky uháčkujeme aj zadnú časť prehozu.

12. Obe časti spojíme buď prešitím, alebo s háčikom po stranách a hore na pleciach. Na pleciach sme spojili 13 očiek na každej strane a na bokoch prehozu 56 očiek na každej strane, aby nám ostal aj priestor na rozparky.

13. V poslednej časti uháčkujeme dva rady DS v každom otvore pre ruku. V spodnej časti otvoru sa nám vytvoria 2 rohy. Tie by pri nosení odstávali, a preto v každom rohu zháčkujeme 4 očká do jedného. V druhom rade tiež v rovnomerných odstupoch zháčkujeme 2 očká do jedného (ja som tak urobila 6x), aby výsledný projekt nebol natiahnutý. V rohoch druhého radu zase spájame 4 očká do jedného. A máme hotovo.

Použité skratky:

RO - retiazkové očko

DS - dlhý stĺpik

Klaudia

Klaudia

Noezon ambasádorka

Kreativita je moje stredné meno. Háčkujem, šijem, vyšívam, maľujem alebo tvorím z čoho mi v danej chvíli napadne. Moja háčkovaná tvorba sa týka najmä módy, teda kúskov oblečenia alebo doplnkov, ale nie je mi cudzia ani výroba hračiek či diek. Verím, že na mojom profile nájdete množstvo inšpirácie, a že vo vás spolu s Noezon prebudíme tvorivosť.

Prebuďte v sebe tvorivosť

Noezon inšpiruje

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024